З.БАТЦЭЦЭГ
Үзэм нь муу холестериныг багасгаж, зүрхний титэм судасны өвчний эрсдэлийг бууруулдаг.
Хоолзүйч Анна Мелехина “РИА Новости” агентлагт ярилцлага өгөхдөө “Өдөр тутмын хоол хүнсэндээ үзэм оруулахыг зөвлөжээ. Түүний хэлснээр өдөрт 25 грамм идэхэд хангалттай. Үзэм нь антиоксидант нөлөөтэй, муу холестерины түвшинг бууруулж, зүрхний титэм судасны өвчний эрсдэлийг багасгадаг флавоноид агуулдаг" гэжээ. Тэрбээр улаан усан үзэмний сорт цагаанаас илүү антиоксидант агуулдаг болохыг онцолжээ. Үзмээ каш, бин, зуушанд нэмээрэй. Үзэмнээс хоолны эслэг, витамин, чихэрлэг амтыг авдаг гэж А.Мелехина хэлэв.
Мэргэжилтэн мөн үзэм их хэмжээгээр хэрэглэх нь суулгалт, дотор муухайрах, бөөлжих шалтгаан болдог гэв. Үүний зэрэгцээ хар үзмийг циклоспорины антибиотиктай хамт хэрэглэж болохгүй. Учир нь энэ нь биед шингэсэн эмийн хэмжээг бууруулдаг аж.
Эх сурвалж: www.ria.ru