Цагаан гаа нь нян бактерийн эсрэг хүчтэй үйлчилгээ үзүүлдэг хүнсний ногоо юм. Хүний биед байх элдэв нянгуудын үржлийг сулруулж , устгадаг ба биеийн дархлааг маш сайн дэмжиж өгдөг ургамал бол цагаан гаа ажээ. Цагаан гаа нь хоолонд сайхан амтлагч болохын сацуу олон төрлийн ид шидтэй ургамал тул Япон, Солонгос, Хятад зэрэг Азийн улс орнууд өдөр бүрийн хоолны хэрэгцээндээ цагаан гааг тогтмол хэрэглэдэг. Дулааны улиралд цагаан гааг идэх болон хатаасан цагаан гаатай цай уух нь бактерийг эсэргүүцэж халууныг хөөж тархи толгойг сэргээдэг байна. Тиймээс цагаан гааг тогтмол хэрэглэх нь хүний биеийн дархлааг дэмжин, тамир алдах хоолонд дургүй болох, нойр хулжих, хавагнахыг зохицуулж чаддаг гайхалтай ургамал. Япон, Хятадын ард түмэн 2000-аад жилийн тэртэй цагаан гааг хүнсэндээ хэрэглэж эхэлсэн нь цусны харвалт өвчин харьцангуй бага, урт наслалтаараа дэлхийд тэргүүлэгч улс болсон тухай судалгаагаар батлагджээ. Хооллох бүрдээ ганцхан зүсэм цагаан гаа хэрэглэж байх нь хоолны дуршлыг нэмэгдүүлж биеийн эд эсийг сэргээж байдаг. Цагаан гаатай усаар амаа зайлахад амны эвгүй үнэрийг арилгаж шүдний угийн үрэвсэл, хоолойн өвчинг эмчлэхэд тохиромжтой байдаг. Эрс тэс уур амьсгалтай манай улсын хувьд цагаа гаа нь нэн тохиромжтой хүнс ба сүүлийн жилүүдэд хүнсэндээ түлхүү хэрэглэх болсон байна. “Таван Богд Вашёкү” ХХК-ийн Нагоми ресторан 2012 онд үйл ажиллагаагаа анх эхлүүлж байсан цагаас эхлэн үйлчлүүлэгч нартаа цагаан гаагаар үнэ төлбөргүй үйлчилсээр ирсэн. Японы уламжлалт эрүүл, амин дэмтэй хоолоор өдөр бүр үйлчилдэг Нагоми ресторан цагаан гааны ач тус хэрэглээг түгээн дэлгэрүүлэн ажилладаг анхдагч Япон хоолны ресторануудын нэг юм.